Kerstkransjes maken, zo leuk om te doen!
(Volgens het recept van de ZieZo bakker)
Hoelang ben je bezig? 20 min + 20 min in de oven
Dit recept is voor 12 koekjes
Dit heb je nodig:
- 100 gram bloem
- 75 gram boter
- 50 gram witte basterdsuiker
- 1 eidooier
- geschaafde amandelen of suiker om eroverheen te strooien
- rest van het ei om de koekjes te bestrijken
Hoe maak je de kerstkransjes?
- Meng de bloem met de boter door elkaar in een kom. Als de boter en de bloem goed gemengd zijn voeg je de basterdsuiker en het eigeel toe.
- Kneed dit tot een grote bal deeg.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 0,5 cm dik. Je kan wat bloem gebruiken om het niet te laten plakken.
- Steek de kransjes uit met een uitsteekvormpje.
- Leg alle koekjes op een bakplaat met bakpapier.
- Bestrijk de koekjes met wat eiwit.
- Bestrooi de koekjes met geschaafde amandelen of suiker.
- Bak de koekjes ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven.